Србија

Сјајна вест! ДАМИР МИКЕЦ ОСВОЈИО ПРВУ МЕДАЉУ ЗА СРБИЈУ!

Дамир Микец освојио је сребро на Олимпијским играма у Токију у у дисциплини 10 метара ваздушни пиштољ

На четвртом учешћу на Олимпијским играма Дамир Микец узео је сребрну медаљу!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Микец је на крају био други са 237,9, Иранац Џавад Фороги освојио је злато са олимпијским рекордом од 244.8 кругова, док је бронза припала Кинезу Панг Веију који је имао скор од 217,6.

После прве серије у финалу Микец је био на шестом месту, уследила је добра друга серија која је3 донела четврто место, а у трећој серији је поново имао сјајан резултат.

Наставио је добро и трећој серији у финалу, пошто је погодио 10.1, што му је донело треће место. Четврти хитац Микеца био је веома лош, пуцао је 8,6, па је пао на четврто место.

Онда је погодио 10.0, у шестој серији је Микец био одличан са 10.05 и 10.02. Седма серија је била кључна за српског стрелца. Имао је 0,7 мање од трећепласираног.

После првог хица Микец је пуцао боље од Кинеза Ванга, па су били изједначени, али је затим Микец сјајно пуцао и ушао међу три и обезбедио медаљу!

Кинез је кикснуо када је било најважније, па је Микец ушао међу два најбоља. Нажалост до злата није могао, јер је било недостижно. Иранац Џавад Фороги имао је велику предност, а на крају је завршио такмичење са олимпијским рекордом од 244.8 кругова.

Микец је на крају био други са 237,9, док је бронза припала Кинезу Панг Веију који је имао скор од 217,6.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс