Србија

Сјајна вест! ЏЕПОВИ ГРАЂАНА СРБИЈЕ УСКОРО ПУНИЈИ! Плате и пензије рапидно скачу! Ево шта следи!

Србија по платама већ сада претекла све земље Западног Балкана

Премијерка Ана Брнабић очекује да ће до краја године уследити повећање пензија најмање пет одсто, а да ће просечна плата бити изнад 600 евра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Брнабић је то казала на ТВ Прва, а одговарајући на питање колико ће бити повећање пензија и плата до краја њеног мандата.

– Ако имамо изборе следеће године, очекујем да ће пензије ове године расти најмање пет одсто. Трудићемо се да буде и више, а трудићемо се и да идемо са једнократном помоћи пензионерима – казала је Брнабић.

Према њеним речима, повећање плата изнад 600 евра омогућиће раст БДП за који очекује да ове године буде седам одсто.

Брнабић указује на то да је Србија по платама већ сада претекла све земље Западног Балкана и очекује да до 1. јануара престигне и Бугарску.

Коментаришући листу најбезбеднијих земаља на свету 2021. године, на којој се Србија са 59. попела на 34. место, Брнабић каже да је на то утицала здравствена ситуација у вези са вирусом корона, способност спровођења имунизације, али и економски раст.

Истичући да је то велика ствар за Србију, Брнабић каже да смо поред Естоније далеко најбоље рангирана земља у Југоисточној Европи и да смо боље рангирани од половине чланица ЕУ.

– То је велика ствар, то је и економска безбедност, безбедност грађана и ово је још један објективан индикатор који показује колико Србија напредује у сваком сектору – казала је премијерка.

Говорећи о економском и привредном расту наше земље, Брнабић наводи да је ове недеље обележена велика инвестиција за будућност, односно да је изведена прва генерација ђака основних школа којима је информатика била обавезан предмет.

– То је огромна инвестиција за будућност, они су испред својих вршњака из развијених европских землаља као што је Швајцарска, Немачка где информатика није обавезан предмет – казала је премијерка.

Напоменула је и да је направљен и амбијент да ти ђаци наставе своје усавршавање кроз средње школе подсећајући да су оформљена и специјализована информатичка одељења, али и уметничка која треба да развијају креативност.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг