Србија

Скандал! АБАЗОВИЋ КРИВИ БЕОГРАД ЗА РАСПИРИВАЊЕ СУКОБА! Потпредседник Владе Црне Горе разбеснео Србе!

Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је данас да није задовољан изјавама званичног Београда у последње време и оценио да оне не доприносе умањењу тензија.

Абазовић је на прес конференцији у Сарајеву рекао да можда постоји доза одговорности и са стране Црне Горе и додао да се залаже за превазилажење недоумица у џентлменском дијалогу, преноси Побједа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изразио је уверење да ће и са друге стране превладати тај концепт и да ће ово што се дешава у последње време бити тумачено, како је рекао, као „инцидентна епизода“.

Абазовић сматра да Црна Гора треба да ресетује односе са Србијом и да их унапређује на прави начин како доликује најблискијим могућим државама.

На питање о мешању Србије у дешавања у Црној Гори, Абазовић је одговорио да је реч о политичким оценама.

„Тај утицај других држава је нешто што се дешава и у другим земљама. То се дешава на више начина, кроз капитал, медијску сцену, али не бих правио велику драму од тога. Наравно да морамо да на све начине заштитимо националне интересе“, рекао је Абазовић.

Говорећи о усвајању Резолуције о геноциду у Сребреници у Скупштини Црне Горе, он је оценио да је то цивилизацијски чин и изразио је жаљење што неки, како је казао, неморално покушавају да на жртвама Сребренице граде свој политички рејтинг.

Поновио је да Резолуција није усмерена против било ког народа и да њено усвајање не види као непријатељски чин и да сматра да би то требало да ураде све земље како би на то питање билс стављена тачка.

Абазовић борави у Сарајеву, а сутра би требало да у Сребреници присуствује обележавању годишњице злочина над Бошњацима у том граду 1995. године, за који званичници Федерације БиХ сматрају да је геноцид, док Србија и Република Српска истичу да је реч о злочину, а не геноциду.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Танјуг