Србија

СНАЖНО НЕВРЕМЕ РАЗОРИЛО ЗАПАДНУ СРБИЈУ: Велика штета на путевима и у малињацима, на улицама потоп (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Тренутно је непроходно десетак путних праваца, а након престанка падавина механизицаија ће изаћи на терен, као и комисија за процену штете.

Јака киша праћена грмљавином поново је у поподневним сатима погодила општину Ивањица. Обилне падавине докрајчиле су већ начете путеве у селу Глеђица и Вучак подно планине Голије, а бројна домаћинства поново су потпуно одсечена. Вода се излила и на главне градске улице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Са данашњим новим падавинама ситуација је постала још алармантнија. Оно што је санирано у претходна два дана сада је поново однела вода. Оштећења на путној инфраструктури су вишемилионска – изјавио је председник општине Ивањица Момчило Митровић.

Тренутно је непроходно десетак путних праваца, а након престанка падавина механизицаија ће изаћи на терен, као и комисија за процену штете.

– Морамо тим људима што пре омогућити нормално функционисање. Пре свега санирати путеве ка селима у којима живе стари и болесни како би могли да приме неопходну лекарску помоћ. Доста пацијената из села долази на дијализу у Ивањицу. Даља санација трајаће сигурно још месец дана, ми још нисмо завршили ни редовно насипање и поправку путева које смо планирали будзетом, а деси нам се ово невреме које направи хаос у неколико МЗ – казао је председник Митровић.

Општина Ивањица још увек се није у потпуности опоравила ни од прошлогодишње поплаве, а задесила је нова катастрофа. Бујичне поплаве направиле су највећу штету на путевима али и у малињацима у подголијским селима Међуречје, Куманица, Братљево, Ерчеге, Вучак и Ковиље, а пре само седам дана град је уништио кромпир у Мочиоцима, где је направљена стопроцентна штета.

Митровић каже да не сме ни да помисли колика би материјална штета била да није испуцана огромна количина противградних ракета.

– Само јуче је испаљено више од 30 ракета, од почетка противградне сезоне у Ивањици је испаљено преко 300, што је огроман број ако знамо да се у просеку током целе противградне сезоне потроши од 200 до 250 ракета – казао је први човек општине Ивањица.

Он је истакао да је ове године министарство пољопривреде значајно помогло обезбеђивањем велике количине противградних ракета, као и да је локална самоиправа на време набавила значајне количине и да пројектила има довољно.

Извор: РИНА/srbijadanas.com