Србија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: „Грци су нам ставили до знања да не желе више да нас виде на својим границама“

Превозник Геа турс који је одвезао путнике из Србије у Грчку, оставио је наше туристе да се сами сналазе за превоз у Србију, без икакве претходне најаве и обавештења.

Према речима власника ове фирме Зорана Баловића, не знају тачан број путника који су резервисали превоз до Грчке преко Геа турса. Тачан број није сигуран, јер су наплатили само један правац.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако велика већина плати повратну карту од Грчке до Србије, преко овог превозника, друга, пак, како он каже, иде другим превозним средствима.

„У суштини велики број се врати са нама, али други број иде приватним возилима или аутобусима“.

Разлог оваквој одлуци, власник агенције приписује грчкој полицији која, како он каже, им је ставила до знања да их не желе на њиховој граници.

Велики проблем имају са грчком полицијом у правцу Евзони према Хонас прелазу, а разлози томе су различити.

„Разлози који они наводе, нису само епидемиолошке природе, него неки други“,

Како истиче власник, били су принуђени да на почетку сезоне обуставе превоз, јер су малтретирања од Грка више него озбиљна, додаје он.

Са друге стране, из записника инспектора из Одељења републичке инспекције за друмски саобраћај, приликом уласка у Грчку на граници између Бугарске и Грчке на граничном прелазу Промахонас возило „Геа турса“ је од стране овлашћених органа Републике Грчке заустављено и контролисано. Том приликом је утврђено да се у возилу налази више од 4 путника што је у супротности са прописима Грчке.

Ово је био разлог зашто су их вратили са границе, међутим, власник агенције се не слаже са тим, јер, како каже, ишли су комбијем који има места за 8 путника, а у возилу је било 6 путника, тако да је све било према прописима.

Однос грчких власти према путницима и превознику нису били примерени.

„Понашали су се према нама као да смо им ‘убили неког’, као да смо разбојници“, каже он, додајући:

„Грци имају снажан аутобуски лоби, двоје превозника „Сиамос“ и „Патрикалос“ и на њихове пријаве они то раде нашим људима, нама“, истиче власника „Геа турса“.

Власник ове фирме за ТВ Прву дао је јасну поруку у вези са целокупном ситуацијом и односом према нашим туристима на грчкој граници.

„Грци су нам ставили до знања да не желе више да нас виде на својим границама“, закључује он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92, Прва ТВ