Србија

Шокантно признање заштићеног сведока: НАРЕЂЕНО МИ ЈЕ ДА ЛИКВИДИРАМ БЕЛИВУКА! Подвукли су да Веља НЕ СМЕ ЖИВ ДА НАПУСТИ ЦРНУ ГОРУ!

Сведок-сарадник Каменко Куч, који је 22. јануара на аеродорму у Тивту требало да пуца у главу Вељку Беливуку, изнео нове детаље

Сведок-сарадник црногорског тужилаштва, открио је у истрази против организатора неуспеле ликвидације Вељка Беливука и Марка Миљковића, која је требало да се догоди 22. јануара на аеродорму у Тивту, да су „шкаљарци“ веровали да је Беливук убио 20 њихових другова!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преноси црногорска Побједа, Јанко Вукадиновић, припадник шкаљарског клана, из затвора Спуж је организовао убиство Беливука и Миљковића.

Против Вукадиновића и петорице припадника његове организоване криминалне групе подигнута је оптужница, а заштићени сведок, кодног имена Каменко Куч, открио је да су „шкаљарци“ сматрали да је Вељко Беливук одговоран и за егзекуције Игора Дедовића, једног од вођа шкаљарског клана, и Стевана Стаматовића у Атини у јануару 2020, као и за ликвидације Алана Кожара и Дамира Хаџића у јулу исте године на Крфу.

Листа за одстрел

– Беливук се нашао на листи за одстрел јер би „шкаљарци“ његовом ликвидацијом успели да спрече понор свог клана. Његово убиство је представљало шансу да шкаљарски клан опстане. Јанко Вукадиновић ми је рекао да је Беливук убио 20 његових другова и зато је био високо на листи за одстрел – наводно је испричао заштићени сведок Куч, који је требало да буде директни извршилац егзекуције. Он је, како наводе, открио и да је наређење било да Беливук мора да се ликвидира, док убиство Марка Миљковића није било обавезно.

– По инструкцијама које сам добио од Јанка Вукадиновића, требало је да Беливуку приђем док чека у реду за чекирање карте на тиватском аеродрому и пуцам му из „глока“ директно у главу – наводно је испричао сведок-сардник:

Било ми је подвучено да „Веља не сме жив да напусти Црну Гору“. Како је даље објаснио, након извршене ликвидације, егзекутору је требало да буде обезбеђен превоз до плаже Јаз у Будви, након чега би преко Босне био пребачен у Јужну Америку.

– Дан пре извршења злочина тројица оптужених, међу којима је и заштићени сведок, одлазе у штек-стан у Тивту, где их чекају два пиштоља „глок“ и „валтер“ са муницијом. Како би проверио исправност пиштоља, заштићени сведок одлази у ненасељени део града и испаљује три метка и враћа се у стан – каже извор и додаје да је група истог дана добила поруку да сутрадан у 10 часова смакне Беливука..

План им пропао

Међутим, полиција Црне Горе спречила је двоструко убиство и ухапсила осумњичене пре него што су план спровели у дело. Подсетимо, Беливук и Миљковић означени су као блиски сарадници кавачког клана, а у јануару су у Црној Гори били као гости Радоја Звицера, једног од вога кавачког клана, који је тренутно у бекству

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс