Регион

Срби обратите пажњу! КАЗНА У ГРЧКОЈ 3.000 ЕВРА за све који покушају да учине ову ствар!

Фото: Јутјуб

У Грчкој од сутра ступа на снагу одлука која забрањује невакцинисанима да уђу у затворене просторије, а казне за оне који не испоштују ову меру је 300 евра, док за оне који покушају да фалсификују сертификат је 3.000 евра.

Због погоршања епидемиолошке ситуације у овој земљи, власти чине све да смање бројке које су „подивљале“ у последњих неколико недеља. Како јавља дописник РТС-а Грчка тренутно има око 3.000 заражених на дневном нивоу што је седам пута више него пре три недеље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– За сада важи препорука да нема затварања, али од сутра невакцинисани неће моћи да уђу у угоститељске објекте, биоскопе, позоришта и уопште затворене просторије. Ти простори ће моћи да буду ипуњени до 75 одсто. Постоји апликација која ће показивати да ли је особа вакцинисана или не што ће се проверавати на улазу – испричала је у укључењу дописница РТС-а.

Она је додала и да је стопа вакцинисаних у Грчкој око 40 одсто, а план је да их до јесени буде око 70 одсто, с тим да ће поједине категорије вероватно имати обавезну вакцинацију. од јесени ће се највероватније обавезно вакцинисати они који раде у старачким домовима, здравствени радници, али и они који раде у угоститељским објектима поготово у кухињама. Помињу се и студенти, али и они који раде у образовању јер ускоро креће и школска година.

Доба вест за наше туристе јесте да ове мере не важе напољу.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Блиц