Србија

СРБИ СУ У ОПАСНОСТИ! Кривокапић и Курти имају ИСТОГ ГАЗДУ: Ништа не смеју без налога, а имају само један ЦИЉ

Марионетске власти не смеју ништа да предузму без налога и сагласности наредбодаваца, каже Мандић

Србин из Црне Горе Ристо Јовановић, кога је тзв. косовска полиција под лажном оптужбом за ширење мржње и нетрпељивости утамничила на Газиместану, тренутно има већу политичку тежину од црногорског премијера Здравка Кривокапића. Неправда према овом младом човеку извела је незадовољне грађане на подгоричке улице, а Кривокапић као да је у земљу пропао – не оглашава се и не нуди помоћ Ристовој супрузи Теодори Јовановић, која са бебом чека да јој се супруг безбедно врати кући.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ристо Јовановић је у међувремену пребачен у затвор у Северној Косовској Митровици, где су већински Срби, а одатле је упутио снажну поруку српским представницима у Црној Гори Миливоју Брковићу Брџи, Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу:

‒ Волим вас. Ви сте моја радост, ја сам ваша снага. Христос васкресе!

У разговору за Објектив, један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић објашњава зашто је изостала реакција власти у Црној Гори на случај Риста Јовановића.

‒ Очигледно је да власти у Приштини и Подгорици имају истог газду. Марионетске власти не смеју ништа да предузму без налога и сагласности наредбодаваца, тако да нико од њих неће кренути у решавање проблема без тог налога – оцењује Мандић.

Како наводи, све што раде марионетске власти има за циљ да се нанесе штета српском народу и другог смисла нема.

‒ Однос према невино заточеном Ристу Јовановићу подешаваће се одлукама приштинске администрације тако да се покуша наношење што веће штете српском народу – сматра Мандић.

Према његовим речима, Ристо Јовановић уједно је херој, али и жртва несрећних политичких односа на Балкану.

‒ Веома смо забринути за Риста Јовановића. Он је један од оних 75 одсто грађана Црне Горе који су против одлуке Владе Црне Горе да призна Косово за државу. Властитом жртвом сведочи о утемељености косовског завета у самој Црној Гори. Нажалост, подгоричка власт ће слепо следити налоге из амбасада и неће урадити самоиницијативно ништа а да претходно не пита те адресе како да се понаша у овом случају – закључује Мандић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс