Србија

Србија у шоку! БЕЛИВУК ДЕО ПАРА СТЕЧЕНИХ КРИМИНАЛОМ УЛАГАО У ФУДБАЛЕРЕ: Има их 5 у Суперлиги, шаље људе код тренера и одређује ко ће да игра

Вељко Беливук налази се у затвору скоро шест месеци и због сумње да је починио монструозне злочине прети му доживотна робија, али он и данас према наводима анонимног саговорника који је укључен у истрагу контролише најмање петорицу фудбалера који играју у фудбалској Суперлиги Србије.

Наиме, током истраге наводно је утврђено да је Беливук значајан део пара зарађених криминалом улагао у фудбал, односно у фудбалере којима је био незванични менаџер. Све време од хапшења 4. фебруара он преко својих људи наводно контролише своје „фудбалске инвестиције“, пише Информер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Беливук је у више наврата наводно слао своје адвокате и друге сараднике у три фудбалска клуба где су се они распитивали о „Вељиним инвестицијама“.

– Само током априла Беливукови људи су неколико пута били и у једном од највећих српских клубова где су им тренер и један човек из управе детаљно реферисали о форми његових играча, о томе колико су, кад и како тренирали, кад су играли и када ће поново играти. Причали су и томе има ли за те фудбалере уносних понуда из иностранства – преноси саговорник из истраге.

Према речима саговорника листа, Беливук свој „фудбалски бизнис“ води преко једног познатог адвоката – менаџера који правно покрива његове „послове“. – Фудбалери о којима говоримо потписали су са Беливуком, односно са његовим људима уговоре о посредовању. Суштински, он је у њих уложио паре, а сад има право на 30-50 одсто од свих њихових будућих трансфера. Иако је Беливук ухапшен и иако је сада већ сасвим извесно да вероватно никада више неће изаћи на слободу, никоме не пада на памет да не поштује договоре и уговоре раније постигнуте са њим – наводи извор листа.

Лист тврди да је имао увид у документацију која доказује сарадњу Беливука и појединих фудбалера и фудбалских клубова, а полиција располаже и конкретним доказима о контактима и разговорима његових сарадника и адвоката са тренерима и функционерима клубова у претходних шест месеци.

Праћење ових контаката и утврђивање свих чињеница од велике су важности за истрагу прања новца која је такође у току, а где се утврђује где су све и како Беливук и сви остали улагали и легализовали новац стечен најгорим криминалом – објашњава саговорник листа из полиције.

Подсећања ради, председник Србије Александар Вучић у свом последњем интервјуу говорио је о везама Беливука и његових мафијаша са појединим фудбалерима, тренерима и функционерима.

– У питању је најмонструознија банда, они су све време имали значајну политичку подршку, али и подршку у клубовима. Држе и тренере и менаџере, говоре им како да дају изјаве, то ради овај мафијашки консиљере, то ћете тек све да видите. Ништа нећемо да кријемо, нико није заштићен и изнад закона – рекао је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Информер