Русија

Стигло стравично упозорење! НАЈОПАСНИЈА РУСКА ПРЕТЊА: Запад је много нервозан – Више нема опроштаја – МОСКВА ЈЕ СПРЕМНА!

Фото: Јутјуб

Сједињене Америчке Државе и друге државе чланице Северноатлантске алијансе требало би да престану да организују опасне војне провокације у црноморском региону, јер би такав приступ могао да им прети озбиљним последицама.

До овог закључка дошли су новинари информативног портала Асиа Тимес, коментаришући реакцију руског руководства на улазак британског разарача Дефендер у територијалне воде Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новинари су детаљно објаснили зашто НАТО не треба да тестира руске живце, а такође су објаснили и како ће Русија реаговати на нове провокације у Црном мору.

Пре свега, скренули су пажњу на чињеницу да је Москва озбиљно схватила војну провокацију Сједињених Држава и Велике Британије – разарача Дефендер који је прекршио границе Русије у близини обале Крима.

Руско руководство осудило је трик НАТО-а, упозоравајући да Запад не би требало да понавља такве маневре јер би се врло лоше завршили.

„Русија је запретила да више неће толерисати такве прљаве трикове и потопиће било који брод који буде напао њене територијалне воде“, приметио је аутор чланка.

Москва је итекако свесна да се НАТО-ове провокације могу завршити војним сукобом у пуном обиму, али је у потпуности посвећена неповредивости граница земље, упозоравајући да више неће попуштати.

Новинари су такође нагласили да покушаји Сједињених Држава, да са Русијом разговарају са позиције моћи, неће бити крунисани успехом, с обзиром да је Москва изузетно свесна свог положаја и спремна је за најстроже мере у црноморском региону.

Дакле, одлучни одговор Русије на још једну провокацију НАТО-а чини Запад нервозним, јер би инцидент могао да доведе до великог војног сукоба који би могао прерасти у рат пуних размера.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs