Србија

Стравично! ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ ИЗНЕЛА ЗАСТРАШУЈУЋЕ РЕЗУЛТАТЕ ИСТРАЖИВАЊА: Србија мора да предузме следеће кораке – ситуација је веома забрињавајућа

Др Даница Грујичић, директор Института за онкологију и радиологију Србије, рекла је да је од 1999. до 2018. забележен драстичан пораст броја деце оболеле од рака.

Она је на представљању монографије „Истина о последицама НАТО бомбардовања Србије 1999. године“ изнела застрашујуће резултате истраживања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Имали смо много већи број деце с малигнитетима. Онда су код деце и младих почели да се јављају тумори који нису били карактеристични за њихов узраст. Приметили смо да су тумори почели да мењају своју природу и постају отпорни на терапију. Поред малигнитета код онколошких болесника, приметили смо патолошке трудноће, аномалије код новорођенчади, аутоимуне болести и стерилитет код младих брачних парова – рекла је Даница Грујичић.

Подсетила је и на разарање животне средине током бомбардовања и указала на то да је 1999. у овом делу света направљен екоцид, док је данас заштита околине тема од изузетног значаја.

 

 

Извор: Српски телеграф