Русија

Свет у неверици! РУСИ ОДГОВОРИЛИ БАЈДЕНУ! Ђаволски смо слаби, али мењамо америчке председнике

МОСКВУ не може да не брине слабост тима америчког председника Џоа Бајдена због његових „опасних дезинформација“ о потенцијалу Русије или наводном мешању у америчке изборе, изјавио је председник Комитета за међународне послове Савета Федерације Русије Константин Косачов.

– Сматрам да слабост тима самог шефа Беле куће може да буде управо стваран предмет наше забринутости. Не само због опасно неистинитих изјава о потенцијалу Русије или о ‘руском мешању’ у америчке изборе, чији исход све мање утиче на односе међу нашим земљама – прокоментарисао је Косачов недавне Бајденове оптужбе на рачун Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски сенатор је подсетио да је Бајден дао много важнију изјаву – он тврди да ако дође до тога да се Америка заиста умеша у прави „горући“ рат са великом силом, то догодити због сајбер хаковања са великим последицама, као и да та вероватноћа расте експоненцијално“.

– Ако Бајдену и његов ‘тим’ напуни главу дезинформацијама, то би могло да има најопасније последице по читав свет – уверен је Косачов.

С тим у вези, Косачов је истакао да оптужбе за сајбер-нападе и хаковања морају да буду у потпуности доказане целој међународној заједници са учешћем независних стручњака.

У супротном, одговорност за ‘горуће’ сукобе требало би да сносе управо они који износе неосноване оптужбе за сајбер-нападе на рачун других земаља. Теже је и смислити убедљивији аргумент у корист обавезујућег међународног споразума о сајбер-безбедности – сматра сенатор.

Према његовим речима, Бајденове речи проузроковане су жељом да умири опоненте унутар земље које све више брину и руске иновације у области високих технологија, и промена става Бајденове администрације о „Северном току 2“, што најоштрији критичари америчког председника сматрају победом Москве.

– Или нове дискусије на омиљену тему Демократске странке о руском ‘мешању’ у америчке изборе, посебно на прелазним изборима 2022. године у Сједињеним Америчким Државама. Бајден је америчким обавештајним службама рекао да председник Владимир Путин ‘зна да сте бољи од његовог тима и да му то ђаволски смета’ – каже Косачов.

 

Извор: rs.sputniknews.com