Србија

ТРАГИЧАН КРАЈ ПОТРАГЕ ЗА ДЕЧАКОМ (9)! Николино тело пронађено код ушћа Дрине у Саву!

Тело деветогогодишњег Николе Н. из села Бадовинаца У Мачви, чији је нестанак пријавио његов отац, у среду око 19 часова, када се са супругом вратио и наднице, пронађено је вечерас око 20 часова, рекао нам је Зоран Обрадовић, виши јавни тужилац ВЈТ у Шапцу.

Тужилац Обрадовић каже да је дечаково тело пронађено у реци, код ушћа Дрине у Саву, што је део атара села Бадовинаца. Према тужиочевим речима, наложиће обдкуцију дечаковог тела, како би потпуно јасно и прецизно било познато како је окончао свој млади живот.

За дечаком су непрестано трагале многобројне полицијске, жандармске и ронилачке екипе из Шапца, суседне Сремске Митровице и Београда. Са специјалних чамама једне екипе и рониоци, са друге стране, пречешљали су сваки овдашњи део, не само Дрине, већ и Саве у коју се улива ова хировита река, чији је ниво осетно порастао у дану када је у њу, по свему судећи, у среду, крочио дечак.Дечаково тело појавило се, како “Новости” сазнају, на површини воде, код ушћа Дрине у Саву, као да је испливао!?

Пре тога “пречешљан” је и сваки део од његове куће до Дрине. Било је наде да је дечак, чији родитељи имају још троје деце, жив.Чим је пријављен дечаков нестанак, пронађен је бивицикл којим се довезао до колибе, која је крај Дрине, да би, као и обично, нахранио стоку.

Иза њега су остали и делови његове гардеробе, попут шортса.Упрскос томе, испоставило се као да је у земљу пропао. За трагање је било спорно што је Дрина јако нарасла, а било је и страховито невреме.

Истрага, коју води ВЈТ у Шапцу, наложило је низ мера које треба да се спроведу, како би се установило како је дечак изгубио живот на реци, коју је волело, а чију ћуд нико не може да зна, после скоро каубојског криминалног копања песка и шљунка због чега она скоро сваког лета однесе десетак живота, а међу жртвама су и деца.

Извор: Курир.рс/Новости