Србија

УПОЗОРЕЊЕ КОЈЕ ЋЕ РАЗБЕСНЕТИ СРБЕ! „НАТО да заштити суседе од Србије и београдских намера“

Време је да ЕУ и НАТО постану реални у вези са Србијом и да Вашингтон пошаље јасан сигнал да ће НАТО заштитити све суседе Србије од „београдских намера“.

То је рекао амерички стручњак за балканска питања Данијел Сервер, преноси Коха.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Став Брисела је да у ЕУ нема чланства за земљу која гаји територијалне амбиције и не поштује границе својих суседа. Време је да Вашингтон да јасан сигнал да ће НАТО заштитити све суседе Србије од београдских несуседских намера“, каже Сервер.

Сервер истиче да председник Србије Александар Вучић жели да уједини Србе у јединствен простор и подсећа да је последњи пут када је Србија то покушала, завршила у рату, преноси Косово онлајн.

„Србија има осам блиских суседа, сви имају српске мањине, иако је у Бугарској она мања. Шест су чланице НАТО-а Хрватска, Бугарска, Мађарска, Северна Македонија, Црна Гора и Румунија. Код два друга суседа су трупе ЕУ и НАТО-а предане очувању територијалног интегритета – Босна и Косово. Шта се догодило када је Србија деведесетих покушала да прошири свој политички простор и уједини неке од тих мањина у једну државу? Рат са Словенијом, рат са Хрватском, рат са Босном, рат с Косовом и рат са НАТО-ом. Резултат: Срби су напустили суседне земље, а Србији није дат ни један квадратни центиметар суседних земаља „, рекао је Сервер.

 

 

 

 

 

 

Извор: Косово Онлине