Свет

Ужас! МАЈКА ДЕВОЈЧИЦЕ КОЈУ СУ МИГРАНТИ СИЛОВАЛИ И УБИЛИ ОТКРИЛА СВЕ: „То вече ме је питала да ли сме да касни кући“

Мајка је потврдила да су истинити наводи да је Л. В. и раније знала да нестане од куће.

Аустријска и европска јавност и даље је шокирана бруталним убиством девојчице Л. В. (13), чије тело је пронађено наслоњено о дрво у Бечу. Сумња се да је девојчицу убила група миграната, након што ју је дрогирала и силовала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција је ухапсила три особе због сумње да су умешане у овај злочин, а није искључено да ће бити још хапшења. За сада се зна да су приведена двојица држављана Авганистана старости 16 и 18 година. Синоћ је ухапшен трећи осумњичени, али више детаља није саопштено.
Девојчица, чије тело је пронађено у суботу у 7 сати ујутру, живела је са родитељима у Доњој Аустрији, али је кобног дана дошла до Беча. Како њени родитељи М. П. (40) и Х. В. (39), кажу, цела породица је некад живела у Бечу пре него што су се преселили.

– Када је свекрва оболела од рака 2009, стално смо путовали у Беч. Онда смо се тамо и преселили. Наш стан је био на свега 500 метара од места где је нађено тело моје ћерке – каже мајка за Хеуте.

Она и супруг раде у здравству, а каже да су децу одгајали да буду независна и ненасилна. За Л. В. каже да је била „мали бунтовник“.

– Била је напреднија, али увек бунтовна. Дружила се са старијима. Све је радила са најбољом другарицом (15) и стално су биле заједно. Често је њу водила у Беч, што је било разумљиво – прича мајка за медије.

Мајка је потврдила да су истинити наводи да је Л. В. и раније знала да нестане од куће.
– Да, три пута није дошла кући. Одмах смо пријавили полицији – каже мајка и додаје да су о свему биле обавештене надлежне службе, да је дете било једном смештено и у кризни центар на недељу дана, те да је маленој било драго што се вратила кући.

Тражила да дође кући сат времена касније
Упитана шта се догодило у петак, дан уочи него што је девојчица пронађена мртва, мајка каже да је била напољу са најбољом другарицом и да јој је било речено да дође кући до 21 сат.

– Пре недељу дана смо имале расправу око тога кад треба да долази кући и ја сам јој рекла да могу да будем још строжа. То вече се јавила и питала да ли сме да остане напољу до 22 часа и одобрила сам. Када се није појавила питала сам је поруком: „Да ли долазиш кући?“, а она ми је одговорила: „Не“ – каже мајка.

У суботу ујутру су, каже, сазнали да се њена најбоља другарица вратила кући пре поноћи, али Л. В. још није било.

– Тада смо предали пријаву о нестанку. Поподне сам читала у медијима о лешу који је пронађен у Донауштату, писало је да жртва има 18 или више година. Није ми ни пало на памет… – каже очајна мајка.
Она додаје да је Л. В. један другар видео крај Дунава око 2 сата ујутру.

– Касније смо тек сазнали да је била крај Дунава. Друг ју је видео око 2 сата после поноћи на каналу. Са њом је био неки млади странац, претпостављам да је то овај млађи, јер да је био старији, тај друг би сигурно попричао са њом – каже М. П.

Да тело пронађено крај дрвета у Бечу припада њеној ћерки схватила је када је полиција објавила детаље о одећи.

– Одмах сам знала, по дуксу, по панталонама и патикама. Одмах сам звала полицију и хистерично рекла полицајцу да упореде фотографије… Онда су дошли, давали су ми фотографије, нисам могла… Тада је потврђено – каже она.

Л. В. имала је сестре и браћу, који су, баш као и родитељи, у шоку.

– Ћерка иде до школе и гледа у свеће и цвеће које другари остављају. Исто раде и на месту где је нађена. Млађи син жели мир и тишину. Не можемо још да причамо о овоме, зато и не излазимо из куће – каже М. П.

Подсетимо, од двојице приведених миграната који се сумњиче за убиство Л. В. један је од раније познат полицији због бројних кривичних дела. Мајка каже да је бесна због чињенице да до сада нису депортовани.

– Зашто је тај био и даље у земљи? Зашто није депортован? Моја девојчица је веровала том млађем, који ју је вероватно и одвео у стан тог старијег. Тамо су јој потписали смртну пресуду – очајна је мајка.

Мајка каже да је са Л. В. причала о употреби наркотика.

– Имале смо искрен и отворен однос. Знала сам да понекад запали цигарету и увек сам јој говорила да ми призна ако је пробала џоинт или нешто. И уверена сам да би ми рекла. Сигурна сам да моје дете није користило дрогу – каже мајка.

Она каже да се још не зна датум последњег испраћаја њене девојчице.

– Испратићемо је у белом сандуку, са белим и црвеним цвећем. Биће кремирана, а урну ћемо задржати, како би увек била са нама – каже мајка

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф/Ало