Србија

Важно обавештење! СУТРА ПРВИ ДАН ИСПЛАТЕ НОВЦА ИЗ ТРЕЋЕГ ПАКЕТА ПОМОЋИ! Трајаће све до децембра, а ево КО ЋЕ И КОЛИКО ДОБИТИ!

Прве исплате давања из трећег пакета помоћи државе Србије крећу сутра, а новац ће пре свих добити аутопревозници, већ 28. јула. Након њих следи исплата слободних уметника, угоститеља, пензионера, а на јесен и остатак давања грађанима Србије од 30 и 20 евра

Укупна вредност трећег пакета помоћи износи 266 милијарди динара, а оно што је до сада реализовано јесте: исплаћење 3 минималца за више од 1,2 милиона грађана, 60 евра за се незапослене, првих 30 евра за 5,7 милиона грађана као и 3.000 динара за све вакцинисане.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аутопревозници добијају 600 евра по аутобусу

Први на листи за исплату су аутопревозници. Њима ће 28. јула бити исплаћено 600 евра по аутобусу и то ће бити четврта рата, док ће још следеће две рате бити исплаћене у наредна два месеца. Новчану помоћ ће укупно добити 654 привредна друштва.

Исплата минималца за слободне уметнике почетком августа

Слободни уметници ће 6. августа добити последњу рату минималца од 30.900 динара. Подсећамо да ову помоћ могу да добију само самостални уметници чији је статус утврђен од стране репрезентативног удружења у култури

Исплате у угоститељству и туризму средином августа

Средином августа, тачније 16. у месецу држава исплаћује други пуни минималац за угоститеље и запослене у туризму. Дакле, они у августу добијају последњу рату исплате која је иста као и за слободне уметнике, 30.900 динара. У оквиру ове уплате укључена су и давања за туристичке водиче

Наиме, ова уредба је усвојена у априлу, када је прописано да ће им бити уплаћена два минималца (у јулу и августу). Средства се додељују по сваком запосленом за кога је привредни субјекат исплатио зараду за децембар 2020. године и поднео одговарајућу пореску пријаву.

За пензионере прве исплате од 50 евра на јесен

Пензионере ће држава додатним новцем обрадовати у септембру када ће добити још 50 евра, па се уплатом од 50 евра укупна помоћ за најстарије грађане пење на 110 евра, рачунајући и оних 30 евра.

Последње уплате

Сви грађани Србије ће добити још 30 евра у новембру, а како је претходних дана рекао председник Србије Александар Вучић, држава ће због суфицита у буџету од више од 200 милиона евра који се очекује у јулу, бити у могућности да исплати још по 20 евра свим грађанима, те ће тај новац добити у децембру, што је и последње давање из државног пакета. За последњих 20 евра је потребна додатна пријава.

Подсетимо да су грађани са Косова и Метохије, укључујући и децу, добили у мају по 100 евра, а незапослени по 200 евра, док су у јуну по 60 евра добили и незапослени у осталим крајевима Србије.

Новац је у претходном периоду био обезбеђен и за вакцинисане грађане, који су примили бар једну дозу до 31. марта, а износ уплате је био 3.000 динара.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс