Свет

ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА! Легендарни певач преминуо од последица срчаног удара!

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Доминикански меренге и салса певач Џони Вентура преминуо је јуче у Сантјагу у Доминиканској Републици у 81. години живота, преноси агенција Ројтерс.

По речима Вентуриног сина, певач је преминуо од последица срчаног удара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Доминиканске Републике Луис Абинадер најавио је три дана жалости за „човека кога многи виде као најзначајнијег певача меренге, стила музике и плеса који је потекао из ове земље и дубоко је повезан са њеним националним идентитетом“.

Данас сваки држављанин Доминиканске републике осећа велику бол. Сви смо у жалости, али смо и сигурни да ће његово уметничко наслеђе опстати за будућа поколења – рекао је Абинадер.

Вентура, чије је право име Хуан де Диос Вентура Сориано, прославио се победом на радијском конкурсу 50-их година 20. века.

Током своје каријере, која је трајала више од 50 година, Вентура је снимио 105 албума. Међу његовим највећим хитовима су „Merenguero Hasta la Tambora“ и „Patacon Pisao“. Поред тога, 1998. године је изабран за градоначелника главног града Доминиканске Републике Санта Доминга.

– За твоју музику и наслеђе, за твој осмех и пример, за то што си се сваког јутра лепо облачио за журку и све нас научио шта је меренге!! Хвала ти, Дон Џони! – написао је доминикански музичар Хуан Луис Гера на Твитеру.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Танјуг/Srbijadanas.com