Свет

Велико невреме! ГРАД ПОЛУПАО ШОФЕРШАЈБНЕ, АУТОМОБИЛИ РАЗВАЉЕНИ! Призори стравични!

Хитне службе у граду Палерму и другим деловима Сицилије примиле су стотине позива за интервенције због поплава и оштећења од воде.

Скоро од почетка овог месеца Италија је погођена екстремним временским приликама. Обилне кише и невреме и данас су захватили Северну Италију, а на једном ауто-путу снимљени су аутомобили које је уништио јак град.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снимку се виде аутомобили са полупаним шофершајбнама и путници који у чуду стоје поред својих уништених четвороточкаша.

Обилне кише погодиле су и Италију овог месеца, а хитне службе у граду Палерму и другим деловима Сицилије примиле су стотине позива за интервенције због поплава и оштећења од воде.

Лист „Република“ пише да је Палермо 17. јула погодила јака олуја и да су ватрогасци 27 пута интервенисали како би спасили људе из поплављених аутомобила, пошто су се улице претвориле у реке. Подвожњаци и улице у појединим деловима града су из предострожности затворени за саобраћај. За север Сицилије издато је наранџасто упозорење због ризика од олуја и поплава.

Док се почетком овог месеца, тачније 8. јула, у северној регији Пијемонт у Италији појавио и торнадо који је узроковао тада нестанке струје и штете на усевима.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс/Srbijadanas.com