Србија

Вучић подигао Србију на ноге! ДРЖИТЕ МЕ ЗА РЕЧ, ВИДЕЋЕТЕ ШТА ЋЕМО ДА УРАДИМО

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић посетио је данас, након Деспотовца и Параћина и општину Рековац, где је обишао реконструисани Дом културе, који је обновљен после скоро пет деценија.

Вучић је окупљеним грађанима поручио да има неколико добрих вести за њих, јер ће се радити пут ка Крагујевцу, као и нова канализациона мрежа, додајући да је најважније да се нађе неки мањи инвеститор за Рековац.

– Владика Јован ми је рекао за једну пословицу – Ако је Шумадија срце Србије, онда је Левач срце Шумадије. Значи да нам је Левач најважнији део срца – рекао је Вучић који је у Рековцу са владиком шумадијским Јованом, министрима Мајом Гојковић и Браниславом Недимовићем.

– Држите ме за реч, видећете шта ћемо да урадимо – поручио је Вучић.

Он је рекао да ће неколико ствари да промене изглед Рековца, а једна од њих је и 3,5 километара пута ка Крагујевцу.

– То ће бити урађено сада, брзо, видећете машине за 15 дана – рекао је Вучић.

Уз 57 милиона за завршетак водовода у Рековцу, биће решени проблеми после више деценија.

Најавио је да ће рековац добити и нову канализацију, пречистаче воде, што је спас за животну средину, а радиће се и пројекат за Дом здравља, како би постао боље место за лечење.

– Оно што је најтеже, а најважније је да нађемо малу фабрику. Нема превише људи, али морамо да пронађемо неку мању фарбику за око 200 људи, посебно да жене запослимо и томе бисмо највећи део проблема решили – поручио је Вучић.

То је, каже, оно што држава може да уради, јер је циљ да Рековац живи, да деца имају будућност и да знају да ће да живе на бољем месту него данас.

– Када нађете шта све још треба, желимо да мотивишемо људе да остану. Немамо довољно деце у Србији. Иако се на мене љуте када о томе говорим, шта ће нам све што градимо, ако нема ко да после нас у томе ужива? Желимо да имамо више деце, али ако овако наставимо, ми ћемо да изгубимо Левач… Молим вас да нам помогнете да се заједнички изборимо за Рековац, за Левач, за свако село, домаћинство, да верујемо у себе – рекао је Вучић.

Додао је да је дошао као председник, не да прича пред изборе, већ ће врло брзо све што је обећао, бити урађено.

Председник Вучић је дочекан традиционално, уз со и погачу, а добродошлицу су му пожелели и најмлађи чланови КУД „Левач“ из Рековца.

Председник општине Александар Ђорђевић рекао је да је данас велики дан за ту општину и њене грађане јер имају част да их посети председник Србије.

Ђорђевић је рекао да је Дом културе реконструисан у две фазе, после скоро пет деценија.

– Урађена је фасада, замењен кров, ентеријер, сада наш Дом културе има и вентилацију и грејање, климатизован је, има водоводну и канализациону мрежу, све што је потребно једној таквој установи – казао је Ђорђевић.

Навео је да је прошле године завршена прва фаза радова, укупне вредности од 15 милиона динара, од чега је ЕУ, преко програма УНОПС-а, донирала 8,5 милиона динара, док је остатак финансирала локална самоуправа.

Део радова изведених у овој години финансирали су Министарство културе и општина Рековац, а укупно су издвојили 11,5 милиона динара.

– Заједничким снагама са Министарством културе и ЕУ, као локална саноуправа успели смо да адаптирамо објекат који је био у јако лошем стању, а данас имамо репрезентативни Дом културе и место где ће одржавати разне манифестације, где ће се млади дружити – рекао је Ђорђевић.

Нагласио је да су за Рековац, који има око 10.000 становника, приоритет нова радна места јер, како каже, у последњих 20 година млади одлазе из те општине и изразио наду да ће држава помоћи да се реши тај проблем.

– Наш задатак је да задржимо младе у Рековцу, уверен сам да ће држава стати иза нас, а нама не треба много, око 100-150 радних места би много значило за опстанак наше општине – навео је Ђорђевић.

 

 

Извор: Танјуг

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јул 2021.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031