Србија

Вучић саопштио сјајну вест! УВЕЋАВАЋЕ СЕ ФИНАНСИЈСКА ПОДРШКА ЗА ОВУ ГРУПУ ГРАЂАНА!

Председник Србије Александар Вучић се обратио грађанима из Палате Србија након што је примио младе спортисте са Косова и Метохије, из Републике Српске и из дијаспоре, учеснике кампа „Србија те зове 2021“

Председник је рекао да је поносан на чињеницу што су овој деци могли да пруже гостопримство.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Посетиће све најважније дестинације у нашем граду, што ће њима посебно значити. Верујем да се радују доласку у свој Београд и да ће често долазити – рекао је Вучић и додао да се нада да ће до почетка септембра донети нове мере за подстицај рађања у нашој земљи.

Финансијска подршка за труднице и породиље

Вучић је рекао да ће се финансијске накнаде за труднице и породиље увећавати, као и питање зарада трудница и породиља. Такође, истиче да је трећа ставка то да треба да се упросте процедуре за вантелесну оплодњу.

– Лако се друштво обнови ако имате више деце, док је велики проблем ако их имамо све мање. Тамо где живе најбогатији људи има најмање деце и обрнуто. Зато покушавамо да подстакнемо све да бисмо имали више деце, јер све што радимо нема великог смисла ако нема ко то да користи и са тиме да ради.

Легализација објеката

– За претходних 5 година легализовано је око 250 хиљада објеката. Породичне зграде добијају на цени, могу да се праве уговори без проблема, чини ми се да свима одговара и важно би било да то урадимо што је могуће пре – рекао је Вучић.

Новчана помоћ грађанима

Када је у питању подршка од 20 евра за све пунолетне грађане до краја године, Вучић је подсетио да је Србија већ давала подршку од 100 евра, иако није било избора, и да не види ту никакав проблем.

Истакао је да много земље имају велики раст јавног дуга.

Вучић је рекао да Србија жели да подстакне потрошњу, помажемо сопствену привреду, угоститељство, произвођаче, хотелијере… Све то без подизања јавног дуга.

– Данас имамо добро стање у јавним финансијама. Показујемо многима да Србија може да подиже стопу раста без повећања јавног дуга преко 60 посто. Са 6 посто раста јавни дуг би био 57,3. То су фантастични резултати. Очекујем за 15ак дана да добијемо прве званичне процене за стопу раста у првом полугодишту 2021. – рекао је Вучић и истакао да верује да ћемо бити међу првим земљама у Европи.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер/ Пинк