Србија

ЗАСТРАШУЈУЋЕ НЕВРЕМЕ: Град у Неготину правио рупе на крововима, причињена огромна штета на усевима

СЕЛО Речка код Неготина погодило је невреме праћено градом и јаким пљуском. Град величине ораха интензивно је читавих 20 минута падао на целом овом подручју наневши велике штете усевима, на више од 100 хектара површине.

Страдале су повртарске културе, али и читави засади винограда, кукуруз, па чак и кровови и пластеници, чија је фолија, иако отпорна на ударе, попустила под теретом леда из градоносних облака. Мештани сумњају да противградна заштита у њиховом рејону уопште није дејствовала, јер верују да би у противном штете биле далеко мање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кажу да ће многа домаћинства која су се ове године уздала у богат повртарски род, а нарочито у лубенице и грожђе, због данашњег невремена, остати и без приноса и без прихода.

Град, величине кликера и ораха причинио је знатне штете и пољопривредним произвођачима у селу Сиколе код Неготина, чије ће последице тек бити утврђене. И ово село су погодиле велике количине падавина из градоносних облака.

Због невремена, јаке кише и олујног ветра неготинска села Буковче и Кобишница су због пуцања изолатора дуже од сат времена била без електричне енергије, а струју тренутно немају домаћинства у тимочким селима ове општине.

Јак ветар оборио је столетно дрво тополе и зауставило саобраћај на путу Рогљево – Браћевац код фудбалског игралишта у Рајцу. Очекује се да дрво ускоро буде уклоњено.

Извор: Новости