Србија

Албанци ће побеснети! НЕМАЧКИ ПОСЛАНИК ПОСЛАО ПОРУКУ СРБИМА: Косово је Србија! Истина је на вашој страни, а насиље на страни Запада

Посланик Левице у немачком Бундестагу др Александар Ној гостовао је у јутарњем програму Happy TV

Александар Ној на питање водитеља Миломира Марића зашто су Срби у очима Немачке увек злочинци, а никад жртве, каже да је то један феномен који постоји од раније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Када идемо уназад до И светског рата, а и пре тога са оснивањем државе Србије, као један против модел К унд К монархији, пошто су Срби увек у очима Аустријанаца и Немаца био народ који је склон бунама и побунама и који нису акцептирали присуство Аустрије и Немачке, њихову моћ према Балкану, а имају и културну и историјску блискост према Русији, па се виде као нека врста геополитичког противника. То донекле објашнајва зашто постоје та јака предубеђења према Србији. Противници се у Немачкој или у западној политици радо демонизују, пре свега политичко вођство, а у погледу Србије и народ. Ми смо налазили наслове у немачким новинама – Срби убице, Срби злочинци… Критика никад није погађале Хрвате, муслимане или Албанце са КиМ. Сам разум човеку забрањује једну такву перцепцију – рекао је др Александар Ној.

Он каже да Немачка посматра југоистичну Европу као неку позадину, испод висине погледа.

Миломир Марић је подсетио да је Ној један од ретких политичара који је у Бундестагу рекао да су Косово и Метохија део Србије.

– Устав говори у корист Србије. Међународно право говори у корист Србије. Историја говори у корист Србије, али моћ и насиље говори за Запад. То је политика Запада тренутно. На силу се мењају границе, разбијају се државе и стварају се нове државе мањег формата. Из Југославије је створено 7 малих држава – рекао је немачки политичар.

Александар Ној каже да у ЕУ нема расположења за проширење.

Он је рекао да је Северна Македонија променила име и поклонила свој идентитет да би била примљена у ЕУ. Оне земље које су некад биле део Југославије, па постале независне, а сада су је предале ЕУ.

Србија има независност и сувереност, а то Западу смета, сматра он и каже да ЕУ посматра као велики грех српске политике то што нисмо увели санкције Русији.

Када је Миломир Марић подсетио да Немачка зарађује огроман новац од сарадње са Русијом, Ној је објаснио лицемерје Запада.

– Немачка то сме, Србија не сме – рекао је Ној.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс