Србија

Албанци у неверици! ШАМАР ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ КОСОВО! Вашингтон стао на страну Србије, јасна порука – ОДЛУЧИТЕ СЕ!

Амбасада САД, поводом одбијања привремених приштинских институција да се придруже иницијативи „Отворени Балкан“, позвала их је да још једном размисле

Американци покушавају да притисну лажну државу Косово да приступи иницијативи “Отворени Балкан”, међутим, Приштина не намерава да их послуша.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амбасада САД у Приштини, поводом одбијања привремених приштинских институција да се придруже иницијативи “Отворени Балкан”, позвала их је да још једном размисле.

– САД подржавају напоре Западног Балкана у јачању економске интеграције и позивају владу у Приштини да приступи регионалним економским интеграцијама ‘отвореног ума’. Влада тзв. Косова мора одлучити којим ће иницијативама да се придружи и које најбоље подржавају њену економску визију, саопштили су из америчке амбасаде.

И поред овога, скупштина тзв. “Косова” је у петак одбацила резолуцију којом је требало да се спроведе Вашингтонски споразум о нормализацији економских односа постигнут 4. септембра 2020. у Белој кући између председника Србије Александра Вучића и тадашњег шефа САД Доналда Трампа, односно премијера “Косова” Авдулаха Хотија.

Коментаришући ове наводе, бивши шеф дипломатије Владислав Јовановић каже да је могуће више објашњења зашто се Америка овако понаша.

– Једно је да је све то симулација, односно представа за јавност… Ипак, реално гледано, није у интересу САД да се превише удаљавају од Србије јер то би нашкодило и њиховим геополитичким интересима. Америка је можда почела да схвата да би и даље инсистирање на једностраном признању лажне државе Косово било контрапродуктивно. Можда ће покушати да Србију наведу на неки други потез, као што је одрицање од сарадње са Русијом и Кином – анализира Јовановић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс