Србија

АЛБАНЦИ У ПАНИЦИ: „Где год су били Американци они су то место напустили, а о томе мора да размишља и Приштина“

Београд — Генерални секретар Народне скупштине Србије Вељко Одаловић рекао је да,,пошто су се Американци повукли из Авганистана то значи да су талибани победили.

Где год су били Американци они су то место напустили, а о томе мора да размишља и Приштина, каже Одаловић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Где год су били Американци они су то место напустили, а о томе мора да размишља и Приштина, каже Одаловић.

Талибански побуњеници, који држе под контролом готово две трећине Авганистана, ушли су у недечљу у главни град Кабул и заузели председничку палату. Најављују да ће прогласити Исламски Емират Авганистан, али обећавају да се неће никоме светити. Председник Авганистана напустио је земљу.

Генерални секретар Народне скупштине Србије Вељко Одаловић рекао је гостујући у Јутарњем програму РТС да су Талибани неко ко „баштини“ шеријат, који је чак и у многим муслиманским земљима стављен ад акта.

„Америка је показала неодговорно понашање. Шта су урадили, повукли су људе и договорили са неким земљама, својим миљеницима да их приме“, каже Одаловић.

Према његовим речима, Американци где год су били они су то место и напустили, а о томе мора да размишља и Приштина.

Одаловић је додао, да ће се људи из Авганистана расељавати и да ће Талибани дозволити свима да оду, јер њихов циљ је чиста територија, али неће дозволити да се људи враћају.

„Сви су се до сада годинама борили против Талибана, и сада када су се Американци повукли и за собом повлаче своје људе, испада да су они победили“, рекао је Одаловић и приметио да би то могла да буде порука за друге конфликте у свету да крену истим путем.

Албански медији јављају да избегли из Авганистана могу бити смештени и на Косову и Метохији.

 

 

 

 

 

 

Извор: РТС