Србија

БЕОГРАД У ГУСТОМ ДИМУ: Широм престонице осећа се мирис паљевине, ово се дешава (ФОТО)

Пожар који је синоћ букнуо на депонији Винча је локализован и стављен под контролу, али малтене цела српска престоница је обавијена димом и осећа се снажан мирис паљевине.

Многи делови града налазе се под облаком дима. У појединим крајевима скоро да не може да се види ни прст пред оком.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је јутрос да је пожар стављен под контролу и нагласио да ће његово догашавање трајати неколико дана.

Весић је навео да више нема опасности да се ватра прошири.

Заменик градоначелника је рекао да је на депонији Винча синоћ око 20.30 сати избио пожар и да је током ноћи стигла и тешка механизација да би се њом бацала земља како би се смеће превртало и пожар гасио и да од јутрос на депонији раде четири велика камиона тешке механизације.

– Пожар се простире на око пет хектара. Грађани ће моћи да виде дим још неколико дана с обзиром на то да ће гашење трајати сигурно дан или два. Пожар је сада под контролом, али ће његово догашавање трајати неколико дана тако да у том смислу нема опасности да се пожар прошири – рекао је Весић.

Огласио се МУП

Захваљујући брзој и правовременој реакцији припадника Сектора за ванредне ситуације спречено је ширење пожара на депонији Винча који је претио да захвати ниско растиње и околину.

– Припадници Сектора за ванредне ситуације спречили су ширење пожара на депонији Винча и ставили га под контролу, а тренутно се на месту пожара налази шест возила са 15 ватрогасаца који уз помоћ радних машина комуналних служби врше гашење и затрпавање површине која гори – пише у саопштењу МУП-а.

Извор: Курир.рс