Спорт

БРИТАНЦИ ИЗМИШЉАЈУ НОВА ПРАВИЛА КАКО БИ РОЏЕР БИО НАЈВЕЋИ ИКАДА! Федерер је због ове бизарности бољи од Новака?

Као и у већини спортова биће тешко донети једногласну одлуку о најбољем тенисеру икада

Јасно је по резултатима у последњих неколико година да је Новак Ђоковић највећи тенисер свих времена, али се то западњачком свету никако не допада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новак Ђоковић, Роџер Федерер и Рафаел Надал имају по 20 гренд слем титула, а Ноле би већ на УС Опену могао да их претекне и да тако и по бројкама преузме то звање, али је британски „Еxпресс“ смислио нови начин рачунања „ГОАТ“ трке.

– Роџер ће вероватно бити највећи икада када се сва тројица пензионишу, без обзира на то шта Новак и Рафа ураде до краја својих каријера. Роџер је толико дуго био сматран за ГОАТ-а и тешко ће други моћи да преузму то – наводи се на старту текста.

Новинарка Јасмин Сијед је изнела став да Роџерова повреда мора да утиче на „промену правила“ у борби за највећег икада.

– Чињеница је да би Србин могао да надмаши све и да освоји историјски календарски слем, исто тако је тачно и да је мала вероватноћа да ће Федерер моћи да се врати на висок ниво игре после нове операције и проблема. Каријера му се ближи крају, али је то разлог због ког би ГОАТ трка могла да се рачуна на другачији начин од онога ко има колико титула – додали су Британци.

Дуговечност је Федереров најјачи адут, иако број титула на старту каријера Новака и Рафе нема много времена са њиховим играма и резултатима.

– Федерера вероватно не могу да скину са трона највећег икада. Швајцарац је постао професионалац 1998. године, први гренд слем је освојио 2003, две године пре Рафиног освајања Ролан Гароса и пет пре Новаковог Аустралијан опена. Престигао је Пита Сампраса, а титула на Вимблдону 2012. му је била 17. Тада је Надал имао 11, а Новак само пет. Нису били толико близу Сампраса, а камоли Роџера. Наравно, то довољно говори о њима двојици и успеху који су остварили да их стигну – додају они.

Занимљиво, у тексту се нигде није навело да је Роџер Федерер старији и од Новака Ђоковића и од Рафаела Надала, те да не чуди то што је титуле освојио пре Србина и Шпанца.

– Роџера су сматрали највећим икада више од деценије, од када је на Вимблдону 2009. престигао Сампрас по броју гренд слемова. Тешко ће било ко моћи да му скине то звање, јер је толико дуго било уз Швајцарца, чак и када га највећи ривали престигну. Често је био спомињан у истој реченици са звездама попут Мајкла Џордана, Лионела Месија, Кристијана Роналда, Усеина Болта, Серене Вилијамс и тај статус иконе ће тешко да се промени и када сва тројица заврше каријеру. Федерер је дошао до звања највећег икада први и делује да ће тако и остати, без обзира на бројке које се покажу у будућности. Било како било, нико неће моћи да надмаши Серену – подвукли су они.

Извор: Информер