Србија

БРУКА И СРАМОТА: Одборник СНС у Лозници подржава Рио Тинто и псује грађане (ВИДЕО)

Прошле недеље Скупштина града Лознице донела је одлуку о просторном плану, одлуку за коју се верује да отвара врата за долазак Рио Тинта и прављење рудника од зелене долине Јадра. За такву одлуку гласао је 41 од укупно 59 одборника. Одлуку су подржали одборници владајуће СНС коалиције, а на тој листи је и одборник Зоран Николић, који се не може баш похвалити пристојним понашањем и опхођењем према грађанима.

Како су за Нова.рс рекли активисти који су прошле среде протестовали испред Скупштине општине Лозница, на заседање је тог дана дошао и Зоран Николић, па се претпоставља да је и он дигао руку и подржао спорни Просторни план.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од тог одборника СНС раније смо могли да чујемо да је „Рио Тинто добар за радна места“.

Николић није баш познат по суздржаном и најпристојнијем понашању. Једном приликом је вређао грађане који су протестовали испред Скупштине општине Лозница. Прошлог октобра камера је забележила непријатан разговор Николића с једним старијим човеком који је био критички настројен, а пале су и псовке.

Шокиран оним што је чуо од одборника и исказаним непоштовањем, старији господин који је претрпео увреде, говорио је за одборником.

„Извади руке из џепова, извади руке из џепова“.

Нова.рс већ данима покушава да од Скупштине општине Лозница добије списак с именима и презименима одборника који су гласали за Просторни план, али у томе за сада нисмо успели. Наш упит послат је 30. јула, али одговора још увек нема.

Шта крију и због чега?

Извор: Нова