Православље

ЧУДО СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ: Доктори су отписали ову девојчицу, а онда ју је чудотворац излечио!

Небројена су чуда која су се десила молитвама Светог Василија Острошког, а овај случај вас сигурно неће оставити равнодушним. Пред моштима Светог Василија Острошког многи болесни успели су да се исцеле, а није реткост да у Манастир Острог долазе и припадници других религија како би пронашли мир и помоћ.

Здравље је људима најважније, а тога постану свесни тек када тешко оболе. Када закажу медицина и сви могући лекови, људи траже спас од острошког чудотворца Василија. И дешавало се доста пута, годинама уназад, да у горњем Острогу непокретни проходају, глуви прослушају, а неми проговоре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једно тако искуство поделила је мајка девојчице која је проговорила са шест година, након посете моштима Светог Василија Острошког. Драгана је пре три године отворила душу и испричала шта се дешавало са њеним дететом годинама уназад.

– Моја Вишња је проговорила са десет месеци. Сећам се када је дошла моја покојна свекрва задњи пут код нас, Вишња је имала тада 14 месеци, играла се и звала је бабу. Недуго након тога свекрва је умрла, а Вишња је престала да говори – почиње исповест Вишњина мама.

Годинама након тога Вишњини родитељу се је водили разним лекарима, све су покушали, али су резултети изостајали, Вишња је била нема. Њој су успостављене језиве дијагнозе, родитељима је речено да дете болује од аутизма и да никада неће проговорити.

Вишњу су водили у разне манастире, пробали су са алтернативном медицином, ништа није помагало. Родитељи нису губили наду да ће Вишња проговорити, па су 12. маја на дан Светог Василија отишли у Манастир Острог да се поклоне моштима.

– Свештеник је ставио Вишњину руку на мошти, а своју руку на њену главу и говорио је молитву за оздрављење – прича Драгана. Након тога се десило чудо.

 

Извор: Telegraf.rs