Србија

Данас ће донети одлуку! МОГУЋ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС! Ситуација је јако лоша!

Привремена Влада Косова данас одлучује о новим антиковид мерама, очекује се полицијски час.

Тзв. косовска влада требало би да се састане данас у 16 сати, како би донела одлуку о пооштравању мера у борби против пандемије ковид-19, сазнаје Газета експрес.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводи тај медиј, очекује се да поново буде уведен полицијски час и забрана кретања након 22 сата увече.Такође је предвиђено да угоститељси објекти буду отворени до 21.30 часова.

Наводи се да ће на данашњој седници Владе бити донета и одлука о одлагању почетка школске године за 13. септембар.То је јуче потврдио и председник Асоцијације косовских општина Сазан Ибрахими, након састанка са министром здравља Арбеним Витиом.

Угоститељско-туристичка комора Косова успротивила се најављеном затварању, уз опаску да су досадашња затварања донела ненадокнадиве губитке угоститељима и туристичком сектору.

Према јучерашњем извештају Министарства здравља на тзв. Косову је за 24 сата забележено 16 смртних случајева и више од 2.000 хиљаде нових случајева заразе. За последњих недељу дана више од 100 људи изгубило је битку са коронавирусом, а тренутно је 25.407 активних случајева заразе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Косово Онлине/Ало.рс