Свет

ДОНЕЛИ СУ ОДЛУКУ! „Више вакцинација или затварање“

Фото: Pixabay.com

Берлин — Ситуација са коронавирусом, како код нас тако и у свету није најбоља. Немачка влада је саопштила да је вакцинација једино решење или следи затварање.

Председник Хришћанско демократске уније (CDU) и премијер Северне Рајне-Вестфалије Армин Лашет поручио је данас да Немачка мора да повећа тестирање и вакцинацију како би избегла још једно затварање због ковида 19.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мање од седам недеља пре савезних избора, намечка канцеларка Ангела Меркел и лидери 16 савезних држава покушаће да се договоре о мерама како би се избегао нови талас инфекција, проузрокованих заразнијом делта варијантом вируса, и тако спречила непопуларна ограничења

„Желимо и тестираћемо још више како бисмо избегли ново затварање“, рекао је у парламенту Северне Рајне-Вестфалије Лашет, који је и кандидат за наследника Меркелове, преноси Ројтерс. Нацрт документа припремљен за данашње разговоре предлаже да људи који нису вакцинисани или прележали болест морају да имају негативан тест на ковид-19 да би могли да удју у ресторанске сале, учествују у верским обредима и баве се спортом у затвореном простору.

Према документу који се предлаже у октобру би требало да се укину бесплатни тестови на корона вирус у настојању да се охрабри више људи да се вакцинишу, након што је Немачка у марту омогућила бесплатне тестове за све како би убрзала повратак у нормалан живот након закључавања и прекинула трећи талас ковид 19. Иако је око 55 одсто Немаца у потпуности имунизовано, темпо вакцинација се у овом тренутку у земљи значајно успорио.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Танјуг