Србија

ДР ТИОДОРОВИЋ ДОВЕО УНУКА НА ВАКЦИНАЦИЈУ: Његова одлука је била да прими вакцину

Фото: Јутјуб

Епидемиолог и члан Кризног штаба проф.др Бранислав Тиодоровић данас је довео унука Михаила Живковића (15) на вакцинацију у нишком дому здравља. Михаило ускоро полази у први разред гимназије, а како је рекао, пре почетка школске године одлучио је да се вакцинише, за шта је добио подршку породице.

– Ја сам сам одлучио да се вакцинишем пре поласка у школу. Наравно, ништа не боли и препоручујем свима да се вакцинишу и због себе и због других – рекао је млађани Живковић након примљене Фајзер вакцине и тако послао савесну поруку како својим вршњацима, тако и свим младима који до сада нису искористили своје право да се вакцинишу.

Подсећамо, његов деда доктор Бранислав Тиодоровић, епидемиолог и члан Кризног штаба пре неколико дана је примио трећу дозу вакцине против корона вируса у Нишу. Данас је био у пратњи свог унука ком је пружио пуну подршку за вакцинацију.

– Данас сам у пратњи свог унука који је сам одлучио да се вакцинише, морам да нагласим да је то била његова одлука, што ми је посебно драго. Позивао ме је већ неколико дана говорећи „деда, кад ћемо да идемо на вакцинацију“. Он има доста другарица и другова који имају такав став и може се рећи да то креће само у већим градовима, нажалост. Било би добро да то крене у свим нашим локалним самоуправама – истакао је епидемиолог.

Тиодоровић је као прве две дозе примио вакцине кинеског произвођача „Синофарм“, а као трећу дозу одлучио је да не „миксује“ цепива. Тако да је епидемиолог примио као трећу дозу такође „Синофарм“ вакцину.

Извор: Блиц