Србија

ГОРИ ТВИТЕР: Слика са гробља поделила Србију (ФОТО)

Твитером кружи призор са једног локалног гробља, а гозба која је на гробу приређена достојна је царске трпезе. Неки то сматрају похвалним, други се оваквих обичаја грозе.

Нема чега нема на овог слици, а на то изобиље очито је поносан потомак који је решио да се овековечи крај понуде коју је изнео на гроб својих најмилијих.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овако богата понуда изазвала је и оштре полемике.

– Видим сви се нешто снебивате над овим. Мало је претјерано али зар и ви не износите на гробље за Задушнице храну и пиће. Пагански је обичај али зар није и Слава. Не треба претјеривати ни у чему па ни у овоме. Али ћу свакако наставити да износим.

Има и оних који се томе противе:

– Обичај који је код мојих присутан а кога се узасавам. Летње Задушнице, температура 35+, комшије комадају печено пиле, а другом руком терају муве са хране које има ко на слави, да би показали колико поштују покојника, а за живота му нису толико хране дали – каже један коментатор.

– Осам месеци је прошло како ми је преминула мајка. Исто толико, приликом сваког одласка на гробље, виђам сличне сцене. Жена клекне па шири мушему преко гроба, а онда ређа… Да не спомињем отворене сардине, јогурте… Приче преко мобилних су посебна тема. Свега се нагледате… – каже једна коментаторка, док неки питају и : „Мене живо занима, да ли су ови покојници и за живота имали оволико хране за појести?“.

– Уз овакву храну можда је прикладнија нека пирамида уместо споменика?! – каже један коментатор.

Извор: zena.blic.rs