Свет

ГОТОВО ЈЕ! Странци беже, председник нестао!

Кабул — Талибани су касно синоћ подигли заставу на председничкој палати у Кабулу, јавила је телевизија Ал Џазира.

Катарска телевизија емитовала је раније снимак на којем се види како талибански команданти и војници славе победу у ходницима резиденције и канцеларији председника Авганистана Ашрафа Ганија, који је напустио земљу. Талибани су саопштили и да су преузели одговорност за безбедност председничке палате, преноси Тасс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Талибани су преузели и контролу над главним седиштем државне телевизије, одакле су се уживо обратили грађнаима, а њихове јединице су почеле да пристижу у Кабул и из других делова Авганистана.

Извор агенције Тасс у главном граду Авганистана рекао је да се на улицама повремено чују пуцњи и да се користи тешко наоружање. Према његовим речима, чују се и експлозије, али су информације о догађајима у граду оскудне јер је препоручено да се куће не напуштају.

Извор је додао да војни транспортни авиони, највероватније амерички, отприлике сваких 50 минута узлећу са аеродрома у Кабулу.

Подсетимо, талибани су у недељу саопштили да контролишу целу територију Авганистана, а председник те земље Ашраф Гани напустио је земљу. Исто је покушало на десетине хиљада Авганистанаца.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Танјуг