Србија

ХАОС У БОГАТИЋУ: Помахнитали медицински техничар тукао колеге и пацијенте

ПОЛИЦИЈА у Богатићу је синоћ, после драме испред Дома здравља у овом месту, ухапсила Д.Р. (45), медицинског техничара у хитној служби, због физичког напада на пацијенте и колегиницу И.С. са којом је био у смени.

Више очевидаца који су чекали на преглед наводи да је медицински техничар махнито одједном, ничим изазван, насрнуо на једну пацијенткињу, а потом ударио њеног супруга када је покушао да је заштити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Био је разјарен, урлао је како му је доста свега, спомињао неке виле и демоне са жутим очима и у жутим мајицама, призивао некога да дође. Било је страшно, преплашила сам се – испричала је пацијенткиња која се затекла у Дому здравља ради хитног прегледа.

Медицинска сестра И.С. је истрчала из ординације напоље са намером да смири помахниталог колегу, али је и она добила батине.

– Њу је ударао, а у једном тренутку и гурнуо свом снагом тако да је ударила главом у врата и пала на земљу – наводе очевици.

Када се урлајући устремио на још једног човека који се затекао на паркингу, стигла је патрола полиције коју је о несвакидашњем инциденту обавестио један пацијент. Силеџију су полицајци одвели у станицу, након чега је хоспитализован на психијатријском одељењу шабачке болнице. Повређена медицинска сестра, према незваничним информацијама, има подливе од удараца које је примила и није животно угрожена.

Тужилаштво се још није изјаснило о покретању кривичног поступка.

– То је уобичајена процедура с обзиром да је напасник хоспитализован. Тужилаштво ће се о квалификацији кривичног дела изјаснити када осумњичени буде здравствено способан да буде саслушан – објаснио је извор.

Извор: Телеграф