Србија

Хитно се огласио! ЂАЦИ НЕЋЕ МОРАТИ ДА НОСЕ МАСКУ САМО КАД ЋУТЕ! Предраг Кон о обавезама деце пред почетак школске године!

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон разрешио је дилему да ли ће ђаци од 1. септембра требати да носе маске у школама.

Он је рекао да сви ученици у обавези да носе маске док причају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У својој клупи, све док причају са другарима такође носе маске. Оног момента кад час почне и дете ћути, може да скине маску и одложи је. Кад га прозову да одговара или кад жели да прича с неким, тада мора да стави маску – рекао је Кон, наводећи да говори о ситуацији кад нема вируса ни у једном разреду и додао:

– Када је ученик на школском одмору, у дворишту, у њему може да буде без маске али мора да води рачуна о дистанци. Ако су деца збијена, близу једна других, треба да носе маске док разговарају – рекао је Кон, наводећи да ће морати да се гледа да ли се то поштује и упозорава.

Напомињемо да је на последњој седници Кризног штаба донета одлука да школска година редовно почне 1. септембра уз поштовање епидемиолошких мера, које су родитељима створиле бројне недоумице.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс

Ознаке