Русија

Изненадио све! ДАЛЕКО ОДЈЕКНУЛЕ РЕЧИ РУСКОГ ПОЛИТИЧАРА: У истој реченици поменуо РАСПАД и ЈУГОСЛАВИЈУ, непријатељима послао ЈАСНУ ПОРУКУ!

Фото: Јутјуб

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу на панелу форума младих „Територија смисла“ говорио је о претњама које прете тој држави, а у једном делу свог излагања поменуо је и Југославију.

Руски министар објаснио је да Руска федерација може да се носи са спољним претњама, али да постоји опасност од унутрашњег распада друштва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Постоји страшнији део, који у последње време, последњих деценија постао главна опасност за сваку земљу. То су унутрашње претње. Све то је повезано са чињеницом да се друштво постепено распада – рекао је Шојгу.

Оно што је за јавност у Србији посебно интересантно је део Шојгуевог излагања који се односи на распад бивше Југославије.

– Чини се да тај распад пролази неприметно. Нажалост, био сам сведок многих таквих ствари, почевши од Србије или бивше Југославије. Са многим лидерима који су касније завршили у Хашком трибуналу, нећу да кријем, имао сам срећу да заједно радим, да комуницирам. То су и Милошевић, Караџић и генерал Младић. Некога више и нема, али они су тада у последњем тренутку схватили да се земља распада изнутра. Све то био рад са одређеним циљем, када је од једне земље Југославије настало шест држава. Последња – Косово, већ је отишла пред вашим очима – објаснио је Шојгу.

У истом контексту руски политичар анализирао је и распаде Либије, Ирака, Сирије…

– Био је Гадафи и Либија, био је Хусеин и Ирак, био је Тунис у којем се ови догађаји сада настављају, била је Сирија, био је Египат. Неко је издржао, неко није успео да се одупре – нагласио је он, пренео је Спутњик.

Са друге стране, Шојгу је поручио да Русија нема право да буде слаба.

– Ако будемо слаби, онда ће се догодити оно што се догодило у истој тој Сирији, Либији, Југославији и многим другим земљама. Али са нама ће бити потпуно другачије – заклучио је министар.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс