Свет

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ водећег америчког епидемиолога! Ентони Фаучи: НЕШТО ЛОШЕ СЕ ДЕШАВА!

Највиши амерички здравствени званичници изнели су нова упозорења због ширења делта соја корона вируса широм земље, док се у јавности чује све већи број позива за увођење обавезне вакцинације, пише Глас Америке

– Нешто лоше се дешава. Морамо то да схватимо – изјавио је др Ентони Фаучи, водећи амерички епидемиолог и медицински саветник председника Џоа Бајдена, за НБЦ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фаучи је рекао да не очекује да ће бити уведена обавезна вакцинација на националном нивоу, али је додао да ће, чим регулатори у Управи за храну и лекове дају потпуно одобрење за употребу вакцина против корона вируса, вероватно у наредних неколико недеља, снажно подржавати то да универзитети, фирме и други локални послови уводе обавезну вакцинацију.

Према подацима владе, више од 166 милиона Американаца је потпуно вакцинисано против корона вируса. То је једва половина популације, а деци од 12 година и млађој тек треба да буде потпуно одобрена вакцинација.

Иако се број случајева корона вируса повећао на Флориди и у Тексасу, две кључне америчке државе са великим бројем инфекција, њихови републикански гувернери, Рон ДеСантис и Грег Абот, остали су упорни у свом противљењу увођењу обавезне вацинације или обавезе ношења маски, тврдећи да се тиме крше индивидуалне слободе људи.

Међутим, републикански гувернер Ејса Хачинсон из Арканзаса, државе са ниском процентом вакцинације са све већим бројем инфекција, рекао је за ЦБС да је погрешио раније ове године што је потписао забрану маски за лице.

Ренди Веингартен, председница Америчког удружења наставника, другог по величини синдиката наставника у САД, рекла је за НБЦ да се мора радити са запосленима на обавезној вакцинацији као питању личне савести.

Више од 100.000 Американаца дневно се зарази због високо преносивог делта соја корона вируса, што је 10 пута више него у последњих неколико недеља.

Фаучи је то назвао „пандемијом невакцинисаних“. Он је, такође, упозорио да би делта сој корона вируса могао мутирати у друге варијанте које би могле да избегну ефикасност вакцина.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Танјуг