Србија

ЛАНЕ ГУТОВИЋ САХРАЊЕН УЗ ЦРКВЕНИ ХОР: Породица, колеге и пријатељи се са сузама у очима опростили од њега (ВИДЕО)

Глумац Милан Лане Гутовић сахрањен је данас у порти Цркве Свете Тројице у Кумодражу, где су сахрањени и његови родитељи.

Породица, пријатељи и колеге су се опростили од великана српског глумишта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Биљана Кнежевић, Ланетова друга супруга је неутешно стајала са синовима Јанком и Спасојем, док је све време црквени хор певао у позадини.

Сахрани су присуствовале бројне колеге, међу којима су Александар Дунић, Предраг Смиљковић, Андрија Милошевић, Александар Срећковић Кубура, Ирфан Менсур, Драган Петровић Пеле, Воја Брајовић…

Иначе, Милан Лане Гутовић је рођен 11. августа 1946. године у београдском насељу Умка, а потом је живео у Кумодражу. Последњих година често је камповао и пецао. Ланетови родитељи су били просветни радници. Има старију сестру Бојану за коју је једном приликом рекао да је према њему увек била заштитнички настројена.

Желео је да упише Природно-математички факултет, али се опробао на Академији за позориште, филм, радио и телевизију где је одмах примљен. Био је у браку из ког има ћерку Милицу. Она је кренула очевим путем, а осим глумом, бави се и балетом.

Крајем 2016. године Милица се породила па је глумац постао деда. Више од деценију је био у ванбрачној вези са Биљаном Кнежевић, балерином Позоришта на Теразијама. Са њом има синове Јанка и Спасоја.

Извор: Блиц