Србија

Лоша вест! СРБИЈА СКИНУТА СА ЗЕЛЕНЕ ЛИСТЕ!

Министарство здравља Кипра објавио је да су Србија, Хрватска и Шведска скинуте са „зелене листе“ и сада су пребачене на „наранџасту“! Ова промена значи да грађани наше земље на Кипар више неће моћи да уђу без потврде о вакцинацији или негативног ПЦР теста.

У исто време Естонија, Либан и Израел су сада пребачени са „нараџасте“ на „црвену“ листу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је објављено, путници који долазе из „нараџастих“ земаља, а који нису држављани Кипра или њихови најближи чланови породица, могу да иду на тестирање одмах по доласку у ову државу уколико нису вакцинисани најмање првом дозом, или су у питању малолетници старости између 16 и 18 година а нису вакцинисани најмање првом дозом, или ако су у питању малолетни путници старости између 12 и 15 година, као и путници који нису вакцинисани из неких медицинских разлога.

„Особе које буду послате на тестирање ће морати да остану у изолацији док не добију резултате теста. Тек по добијању негативног резулатета који се мора предати електронски на аеродрому, могу да се крећу по Кипру“, саопштено је.

Подсетимо, Србија је од средине лета била стављена на зелену листу земаља чији држављани ће моћи да уђу на Кипар без ограничења, међутим због погоршања епидемиолошке ситуације у нашој земљи, ова одлука је сада промењена.

Иначе путници који долазе из земаља са наранџасте листе могу ући са негативним ПЦР тестом не старијим од 72 сата, а они са црвене листе уз овај тест морају да се тестирају и при доласку на Кипар, преноси Курир.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс