Регион

Медојевић шокирао Србе! Кривокапић, Ђукановић и Перовић не желе попис становништва! Иза свега се крије нешто језиво!

АПСОЛУТНО постоје сви технички услови за одржавање пописа, проблем је само што премијер Здравко Кривокапић, Мило Ђукановић и Мишко Перовић, свако из својих разлога, не желе да се из бирачког списка избаце фантомски бирачи, тврди председник ПЗП-а Небојша Медојевић.

– Мило Ђукановић и Мишко Перовић не желе попис јер би он очистио фантоме из бирачких спискова и утврдио ко су држављани Црне Горе који су више од 2 године изван Црне Горе и ажурирала би се база података боравишта, па самим тим и бирачки списак. Ажуран бирачки списак не одговара Кривом јер жели преко Мајкија да злоупотреби  државне ресурсе за куповину бирача за своју странку – казао је Медојевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је нагласио да би Влада ДФ-а попис становништва спровела у новембру у складу са законом и нашим међународним обавезама.

– Постоје сви технички и логистички услови за одржавање пописа до краја године. Влада ДФ-а би све завршила за два месеца. У новембру би био одржан попис у складу са законом и нашим међународним обавезама. Имамо искусне пописиваче, припремљене формуларе и упутства за пописиваче, готов софтвер, проверене процедуре, одобрен буџет… Једино што немамо, то је политичка воља Прве и Друге фамилије који контролишу Кривог. Попис је и наша међународна обавеза по конвенцијама УН. Без пописа не можемо имати релеватне информације неопходне за креирање развоја земље. На крају, редовни попис је цивилизацијска тековина. УН је од 1958. године преузео принципе пописа од Светског Статистичког конгреса који је ове принципе установио још у 19. веку – закључио је Небојша Медојевић.

Извор: Борба