Србија

МЕРЕ У ВРТИЋИМА: Родитељима из појединих предшколских установа стигао овај допис, ево каква су правила

У појединим београдским вртићима родитељи и запослени обавештени су о новим правилима која важе приликом довођења деце.

Тако се, после паузе од свега нешто више од месец дана, поново уводи обавезно мерење температуре деце и родитеља при доласку, као и довођење деце искључиво у два термина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Због погоршавања епидемиолошке ситуације, повратка већег броја деце и запослених са годишњих одмора, пријема новоуписане деце, поново се уводи временски ограничен пријем деце у јутарњим сатима“, наводи се у допусу у који је „Београд на Блиц“ имао увид, а односи се на родитеље и запослене у предшколским установама на Старом граду.

Први јутарњи термин, тако је, поново од 6 до 8.15, а други од 9.30 до 10 часова.

Маска обавезна

Како се наводи даље, јутарњи пријем спроводи медицинска сестра на превентиви, а родитељи су у обавези да правилно носе заштитне маске преко уста и носа све време у затвореном простору.

Такође, у вртићима је обавезно постављење и коришћење дезобаријере, дезинфекција руку родитеља и запослених алкохолом, као и мерење телесне температуре деци и одраслима.

Мерење температуре и дежурство на улазним вратима спроводи медицинска сестра, али, како се наводи даље у допису запосленима у предшколским установама, може бити и другачије организовано, важно је само да се мере поштују.

Родитељи се моле да обавесте запослене у вртићима о здрвственом стању детета док је код куће, како се наводи, „најбрже могуће“.

Маска није обавезна за вакцинисане запослене

Комплетно вакцинисани запослени уз потврду могу да раде без маске у затвореном простору, осим кухињског особља, али је, пише у допису, „препорука да ставе маску сваки пут када су у блиском контакту са другом особом“.

„Молимо све невакцинисане запослене, као и родитеље деце, да преиспитају свој став и вакцинишу се једном од понуђених вакцина, како бисмо постигли норму колектвног имунитета“, пише у допису.

Извор: Блиц