Србија

МИНИСТАР МАЛИ САОПШТИО: 22. септембра креће исплата! Ови грађани ће добити 50 евра!

МИНИСТАР финансија Србије Синиша Мали најавио је да ће 22. септембра пензионерима бити исплаћено 50 евра помоћи државе.

Гостујући на ТВ Прва Мали је ексклузивно открио да ће у новембру сви грађани добити по 30 евра, у децембру још по 20, док ће почетком нередне године свим пензионерима бити исплаћено још 20 хиљада динара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је говорио и о зарадама у земљи и о недавно одржаном састанку Социјално-економског савета.

– Јуче смо имали састанак Социоекономског савета и бројке показују да идемо напред. Изашли смо са предлогом да минимална зарада од јануара буде 35.012 динара. Минимална зарада расте три пута брже него што расте БДП – рекао је Мали и истакао да убрзано расте минимална цена рада и покривеност потрошачке корпе.

Он је изразио уверење да би до краја 2023. године минимална потрошачка корпа и минимална зарада требало да буду изједначене.

– Ми ћемо са овим повећањем минималне зараде, повећањем плата и пензија 2022. године имати просечну плату од 670 евра минимум – рекао је министар и додао да је са оваквом економском политиком у оквиру плана Србија 2025. реална могућност да просечна зарада буде и 900 евра.

– Тренутно се у Србији гради седам ауто-путева, болнице, пруге, никада се више није градило, никада веће нису биле плате и пензије – рекао је Мали и најавио да ће стопа раста БДП ове године бити минимум 6,5 одсто.

– Осим што идемо са повећањем минималне зараде, идемо и са растерећењем оптерећења на зараде. Повећаћемо неопорезиви део зарада на 19.300 динара, уместо досадашњих 18.300 динара – најавио је министар финансија и објаснио да је минимална зарада главни покретач и утиче на висину просечне зараде у Србији.

 

Извор: Новости.рс