Србија

МИНИСТАР ВУЛИН ОТКРИО СВЕ: Ево шта ће бити са мигрантима у Србији!

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да тренутно у прихватним центрима постоји 5.000 миграната а они нису само из Авганистана.

„Сама промена власти неће толико утицати на повећање броја. То је 7.000 км, није то тако једноставно. Овај одлазак из Авганистана није необичан, дешава се већ годинама“, рекао је он гостујући у „Јутру“ на ТВ Прва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вулин је нагласио и да ниједан једини Авганистанац не жели да остане у Сбрији, исто је и за оне из Сирије.

„Ми смо само транзитна земља, нико од њих не жели да остане овде“, јасан је био министар.

Коментаришући утакмицу Партизана и Новог Пазара рекао је да је неприхватљиво да само једна страна буде кажњена.

„Ја бих казнио обе стране. Мора постојати индивидуални одговорност. Ти људи имају име и презиме, нису сви исти“, додао је Вулин.

Каже и да не би било у реду да се трибина Партизанових навијача испразнила, али да је било насиља, жандармерија реаговала.

„Води се рачуна да има што мање насиља, не може да буде добра слика да ми тучемо људе“, нагласио је министар и рекао да треба да сачувамо енергију навијача који бодре свој тим а трибинама, а не да то падне у други план због неколико појединаца.

На питање колико криминалаца се и даље налази у редовима навијача, Вулин каже да су ти људи „убице и кољачи“ и да не смемо да дозволимо да се то поистовети са клубовима.

Индиректно је апеловао на родитеље да посвете пажњу својој деци, како их не би васпиатавала полиција.

Дотакао се теме и изручивања Срба, рекавши да је то само притисак на Србију и Александра Вучића, а о Инцковом закону каже да је то освета.

„Тиме се ограничавају Срби да говоре истину о Сребреници“.

Коменарисао је и изборе рекавши да уколико се Александар Вучић не кадидује – он ће, а што се тиче клана Веље Невоље, верује да ће добити доживотну робију.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92