Србија

МИРА БАЊАЦ ИМАЛА САОБРАЋАЈКУ: Глумица пошла на одмор са сином, а онда је дошло до директног судара!

Фото: Јутјуб

Мира Бањац имала је саобраћајну незгоду, али је срећом прошла без тежих повреда.

Глумица је са својим сином Браном Јовановићем доживела удес код Тјентишта, кад је дошло до директног судара два возила. Мира и Брана су добро, што је Куриру потврђено од пријатеља блиског њиховој породици. Драмска уметница је само угрувана, а кренула је на одмор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мира Бањац рођена је 4. новембра 1929. године у Ердевику, селу у шидској општини, у тадашњој Краљевини Југославији. На “даске које живот значе” први пут је ступила поткрај Другог светског рата, као чланица Културне екипе Прве пролетерске бригаде Народно-ослободилачке војске Југославије.

Уз краће ангажмане у бањалучком и сремскомитровичком позоришту, током прве половине педесетих година, највеће домете на сцени досегла је у Српском народном позоришту у Новом Саду, те култном београдском Атељеу 212.

Упоредо с каријером у театру, остварила је и небројене, превасходно карактерне улоге на филму и телевизији, а на та два медија активна је и дан-данас, са напуњених 92 године.

Добитница је многих значајних награда, од којих посебно издваја “Вукову награду”, а на списку признања Мире Бањац нашли су се и “Добричин прстен”, три Златне арене Филмског фестивала у Пули, награда “Павле Вуисић” за животно дело и друге.

Извор: Курир.рс