Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Амерички оклопњаци стижу на Косово! Ево шта се дешава!

Турска им је недавно обезбедила оклопна возила вуран 4×4, која карактерише минобацачки систем 120 мм

Војска непризнате државе Косово у понедељак ће од САД добити контингент борних возила која ће тзв. КБС бити уручена на свечаној церемонији у Приштини. Ово наоружавање део је тајног споразума који је Приштина потписала с Вашингтоном пре годину и по дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је Ало! раније писао, Америка се тада обавезала да ће лажној држави послати више контингената тешког и лаког наоружања. Наоружавање ће трајати неколико година, а Приштина би у једној од испорука из Вашингтона требало да добије и хеликоптере. Споразум између Приштине и Вашингтона, како је замишљено, требало је да остане у строгој тајности, али је ипак процурио у јавност.

Раније је у више наврата на проблем наоружавања тзв. Косова од САД указивала Русија. Наиме, руска амбасада у Вашингтону саопштила је да би САД требало да поштују резолуцију 1244 Савета безбедности УН и да се суздрже од политике додатног наоружавања Приштине.

– Позивамо САД да строго поштују резолуцију 1244 и одустану од политике пумпања Приштине војном опремом и наоружањем – наводи се у поруци руске амбасаде која је објављена на Твитеру.

Амбасада Русије у Вашингтону оцењује да САД наоружавањем Приштине повећавају међуетничке тензије.

– Такви провокативни кораци поткопавају напоре за решавање косовског питања и повећавају међуетничке и међуконфесионалне тензије – навела је Амбасада Русије у Вашингтону.
Ипак, Америка је наставила да наоружава своје чедо, па ће им у понедељак испоручити више борбених возила модел М117.

– Ова возила биће веома важан систем капацитета КБС. Користиће их заједно са интегрисаном платформом наоружања и опремом коју поседујемо. М117 има изузетну покретљивост и обезбеђује заштиту од мина – рекао је министар одбране лажне државе Косово Арменд Мехај.

Војсци непризнате државе Косово Турска је недавно обезбедила оклопна возила „вуран 4×4“ која карактерише минобацачки систем 120 мм с покретљивошћу и великом способношћу за задатке у тешким климатским и географским условима.

Коментаришући америчко наоружавање Приштине, политички аналитичар Дејан Вук Станковић раније је рекао да то представља велику опасност и могући увод у нову „Олују“.

– Наводно је циљ свега тога да цивилима осигурају сигурност, а такве снаге којима је то циљ немају у свом арсеналу оклопна возила, „хамере“, борбене хеликоптере и све остало чиме се КБС сада наоружава. Мислим да се спрема и сценарио коме смо 1995. сведочили у Хрватској. Од 1992. до 1995. хрватске снаге су константно наоружаване, па су затим и оперативно припремљене за „Олују“ која је уследила – рекао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс