Свет

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Бајден се хитно огласио: Терористички напад известан у наредна 24 сата!

Вашингтон — Председник САД Џозеф Бајден изјавио је вечерас да је нови терористички напад у Авганистану „врло вероватан у наредних 24 до 36 сати“.

„Ситуација на терену и даље је веома опасна, а претња од терористичких напада на аеродрому у Кабулу је остала велика. Наши команданти су ме обавестили да је напад врло вероватан у наредних 24 до 36 сати“, изјавио је Бајден, преноси „Гардијан“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да се јутрос састао са националним безбедносним тимом у Вашингтону, а одржао је разговор и са командантима на терену. „Разговорали смо о нападу које су снаге САД извеле против терористичке групе ИСИС-К у Авганистану. Рекао сам да ћемо ићи за групом одговорном за терористички напад на наше трупе и невине цивиле у Кабулу, и то смо урадили“, додао је Бајден, алудирајући на ваздушни напад од петка, када су убијена два оперативца групе ИСИС-К. Бајден је поручио да тај напад на ИСИС-К није био последњи и да ће САД „ухватити сваку особу умешану у терористички напад од четвртка и натерати је да плати“. „Када год неко жели да науди САД или нашим трупама, одговорићемо. У то не треба сумњати“, поручио је Бајден.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг