Регион

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Медији преносе: Почела хапшења у Црној Гори!

Подгорица — У више црногорских градова у току је акција хапшења особа осумњичених да су планирали убиство неколико јавних функционера, сазнаје ТВ ЦГ.

Како незванично сазнаје тај медиј, акција је почела рано јутрос, по налогу Специјалног државног тужилаштва, претресом више локација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извор ТВЦГ из тужилаштва наводи да је у питању предмет који је формиран раније због припремања убистава више јавних функционера.

Према незваничним информацијама у том предмету истражитељи су између осталог, радили на расвјетљавању случајева припремања ликвадација и угрожавања сигурности више јавних функционера.

Подгоричке Вијести пишу да је реч о шесточланој криминалној групи која је, према оперативним подацима полиције, блиска шкаљарском криминалном клану, месецима је пратила кретање судије специјалног одељења Биљане Ускоковић, чекајући погодан тренутак да је физички нападну, тачније да јој металном палицом поломе обе ноге.

Већина чланова криминалне групе ухапшена је данас по налогу специјалног тужиоца Мирослава Турковића, док се неки од њих – Баранин Стефан Ђукић и Емил Тузовић налазе у украјинском затвору због оптужбе да су у мају прошле године покушали да убију Радоја Звицера, који слови за једног од водја кавачке криминалне групе.

Службеници полиције тако су данас ухапсили: Даниловграђанина Милана Брајовића, Подгоричане Зорана Перовића и Душана Бољевића, затим Нина Кораћа, из Берана, с пребивалиштем у Бару, Александра Рончевића и Стефана Мићића, док се за Которанином Д.Д, чији је идентитет познат Телевизији Вијести, у бекству и за њим се интезивно трага.

Судија Ускоковић, мета ове криминалне групе била је, како се верује, управо због чињенице да суди Стефану Ђукићу и његовој криминалној групи због убиства Баранина Јована Клисића и рањавање Велизара Гардашевића првог дана новембра 2019.

Прикупљени подаци показују да је праћена како по Подгорици тако и Котору где иначе живи. То је био разлог да јој се пре неколико месци додели и полицијска заштита.

Према доказима до којих су дошли црногорски истражитељи, ова криминална организација планирала је ликвидацију главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, специјалног тужиоца Саше Чађеновића, бившег помоћника директора полиције Зорана Лазовића, затим његовог сина Петра, иначе службеника Агенције за националну безбедност.

 

 

 

 

 

 

Извор: ТВ ЦГ