Србија

Настао хаос! АЛБАНЦИ СА КОСОВА НАЈАВИЛИ АКЦИЈУ: Крећу у заузимање српске територије!

Демократска партија Косова пре неколико дана изабрала је ново Председништво странке, а једнан од нових потпредседника, Рам Буја рекао је, коментаришући незадовољство појединих чланова странке, да свака промена има своје противнике и оне који су незадовољни.

Буја је у интервјуу рекао да ново руководство Демократске партије Косова, уз предан рад, мозе да врати странку на оне позиције на којима је била раније и додао да верује у новог председника ДПК Мемљија Краснићија.
Сејди Хоџа је поднео оставку на место председника огранка ДПК у Глоговцу. Како коментаришете ту оставку?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Немам званичне информације и не могу да коментаришем. Нема званичног писма Председништву, па сам резервисан да кажем било шта.

Демократска партија Косова је пре неколико дана изабрала ново Председништво, а ви изабрани на место потпредседника. Бивши посланик ваше странке Беса Исмаили био је незадовољан новим Председништвом. Како гледате на то?

Верује у новог председника

Верујем у новог председника странке, даје нам наду да ц́емо бити бољи него што смо били и представља позитиван помак. Незадовољство људи је нормално, председник странке је имао прилику да бира и бирао је, а како је рекао, да је могао, предложио би још нових људи за Председништво.

Очекујете ли да ће ДПК уз промене у Председништву доћи до на некадашње позиције, када је била водећа странка?

Сврха свих промена је да дођемо на позицију на којој смо били и то ће се временом видети, уз рад и обавезе неће изостати резултат, то ће се сигурно догодити.

Како сте видели 100 дана владе Аљбина Куртија, да ли је премијер урадио добар посао или не?

Посланици ДПК у Скупштини саопштили су ставове странке у погледу 100 дана рада актуелне владе. Оно што су рекли наши посланици у Скупштини је став странке.

Ви сте и универзитетски професор, па како ви оцењујете рад владе Куртија?
Истина је да оцењујем студенте, али за премијера и 100 дана његове владе оцену су извршили посланици наше странке.

Актуелна тема последњих дана је повећање броја случајева коронавируса. Неко време сте били министар просвете, да ли би нова школска година требало да почне након повец́ања броја заражених?

Треба водити рачуна о вакцинацији наставног особља, вакцинисати особље, а затим проценити стање са пандемијом.

Ближе се локални избори, у којим општинама ДПК намерава да победи?

Надамо се да ћемо освојити општине које водимо, док су Јужна Митровица и Призрен општине које желимо да освојимо.

 

 

 

 

 

 

Извор: Косово Онлине/Ало.рс