Регион

Настао хаос! Црногорци излазе на улице! Понашање Мила Ђукановића им дозлогрдило! Ево шта се дешева!

НВО Угоститељи Црне Горе најавила је да ће сви угоститељи протестовати због епидемиолошких мера које су донешене крајем јула.

НВО Угоститељи Црне Горе најављују протест у Подгорици, на тргу Вектре, испред зграде Министарства економског развоја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Протести ће се одржати у мирној атмосфери, уз поштовање епидемиолошких мера које се односе на одржавање дистанце и ношење маски, а одржаваће се сваког дана док институције не коригују тренутне мере.

Угоститељи из других градова ће, такође, организовати протесте, о чему ће јавност бити обавештена, наводи се у саопштењу.

– Више пута смо апеловали на Владу Црне Горе да коригује актуелне мере јер су оне дискриминишуће јер се угоститељима ограничава право на рад и грубо крше њихова остала основна права.

Угоститељи су од почетка епидемијских дешавања претрпели највише ограничења у погледу њиховог рада, а дискриминација угоститеља сада доживљавају кулминацију јер се у јеку сезоне, када је туристима дозвољен улазак без било каквих потврда, од угоститеља тражи да поштују мере које нису на снази у другим секторима, наводи та НВО:

Напомињемо да од угоститељства живи око 25-30 000 људи, који су запослени у том сектору, а да индиректно од те гране привреде зависи много више људи. Ти људи се због кризе изазване пандемијом ЦОВИД 19 налазе на рубу егзистенције, а овакве мере, које су непромишљене и ад хоц донешене додатно погоршавају њихов положај. Све то имаће додатне негативне последице по економску стабилност Црне Горе и стандард живота наших грађана – наводи се у саопштењу НВО “Угоститељи Црне Горе”.

Како наводе, иако су више пута истицали да протести могу угрозити туристичку сезону и послати негативну слику о Црној Гори као туристичкој дестинацији, невољност институција да отворе дијалог са угоститељима их је приморала да путем мирних протеста изразе незадовољство актуелним мерама и утичу на надлежне институције да коригују мјере и да у будућности буду отвореније за дијалог са њеним грађанима.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс