Регион

НАУЧИО ГАСТАРБАЈТЕРЕ ПАМЕТИ: Видео жену како баца џакове смећа у реку, па их натерао да покупе (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Младић из Босне и Херцеговине Мирнес Камишевић постао је интернет звезда након што је објављен снимак у којем је натерао старији брачни пар који ради и живи у иностранству да покупи смеће које су бацили у реку Усору током одмора.

Овај младић из Јелаха, угледао је држављане БиХ који живе у Немачкој како бацају ђубре у корито реке и натерао их да га из ње покупе. Како наводи оптужени двојац у снимку, „нису могли да пронађу контејнер и „надали су се да ће вода да однесе смеће“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Камишевић их је зауставио, натерао да се врате и покупе смеће те га одвезу у најближи контејнер и све то снимио. „Овако се понаша наша златна дијаспора при повратку у свој родни крај“, написао је у опису снимка који је привукао велику пажњу.

– Овако се понаша наша златна дијаспора при повратку у свој родни крај. Е па није ти ово Германy, овде живимо ми који не дамо своју околину, своје реке, своју природу, образ и карактер. А вас срам да буде – пише у опису снимка.

Аутор снимка наводи да је одлучио да их „научи памети“ јер овако нешто не би смели ни да помисле да ураде у Немачкој. Камишевић је за Аваз рекао да је овај брачни пар из дијаспоре кренуо да бежи, али су их стигли и почели да снимају.

– Покупили су смеће. Нажалост, једна кеса је отишла предубоко па нису могли да је извуку. Али шта је највећи проблем, особе су из Немачке, не могу да верујем да се нису научили култури у Немачкој. Само луд човек може овако нешто урадити. Имам дете од четири године и не би тако нешто урадило. Али, свако носи своју културу из куће – рекао је за „Аваз“ Камишевић.

Овај младић добио је на хиљаде похвала од грађана из региона што је „гастосе научио памети“.

Извор: Курир.рс/Аваз